divendres, 8 d’abril del 2011

Quants cops haurà de rebre encara?

Ja vam veure en els post anterior que la situació de desigualtat de la dona és molt gran. Molt gran, efectivament, i molt gran... encara.
Hem vist la pel·lícula i ara la treballarem en dues direccions per arribar a una conclusió. En primer lloc, fem una breu ressenya (resum), amb-les-nos-tres-pa-rau-les, del seu argument, esmentant el nom dels personatges i entre parèntesi els actors o actrius que els interpretaven.
En segon lloc, quins valors destacaries en aquesta pel·lícula. Digues el valor, el moment on l'has pogut veure, o el personatge que té aquest o aquests valors. Esmenta almenys 2 o 3 valors que anotessis -es pot coincidir en algun, però en tots...-.
Finalment, hem vist a classe les pàgines 62 fins a la 71 -per si no hi eres i ara llegeixes això...- escriu un text en què parlis de la pel·lícula i surtin les paraules o conceptes: patriarcat, sexisme, feminisme, moviment sufragista i equitat. No és fàcil. És possible.
Si ho feu abans de Setmana Santa... bé. Si ho feu durant... bé. Si ho feu abans del 29 d'abril... bé. Simplement feu-ho i... bé.
Una abraçada!

25 comentaris:

  1. Hola Pani,
    Sóc la Laura Cucurella.

    En primer lloc faré el resum de la pel•lícula:
    La pel•lícula ens mostra lo lluny que pot arribar una persona. Tot comença en un gimnàs, on explica la historia d’una cambrera de 31 anys Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) que somia ser boxejadora profesional. Cada dia va a entrenar-se al gimnàs d’en Frankie Dunn (Clint Eastwood) , un entrenador que el seu desig és que els seu boxejador, Willie (Mike Colter), guanyi. En el gimnàs també trobem un treballador, en Eddie "Scrap-Iron" Dupris (Morgan Freeman), un antic boxejador i amic d’en Frankie, que en el seu últim combat va perdre un ull.
    En un començament, la Maggie vols que en Frankie l’entreni, però ell no vol; fins que el seu boxejador l’abandona, i decideix entrenar-la, tot i que sempre diu que será temporalment. Com ella vol boxejar, en Frankie l’entrega a un altre entrenador; i juga el primer combat, en el qual comença perdent, i com en Frankie no li agrada, decideix tornar a ser el seu entrenador, i guanya el combat.
    Va passant el temps, i la Maggie va fent combats, fins que al final arriba a la seva máxima explendor, on hi hauràn emocions, alegría, i drama.
    En segon lloc, destacaré els valors: Podem destacar l’alegria: un exemple seria quan en Frankie li diu a la Maggie que será el seu entrenador. També podem destacar com a valor la valentía: un exemple seria casi bé en tots els combats, ja que per fer aquest esport se n’ha de tenir molta. Destaquem també l’autoestima en si mateixa, ja que ha de tenir-ne molta. I també en podem destacar la tristesa i la llàstima, tot i que no la trobem fins al final de la pel•lícula. I per últim i jo crec que el més important, seria la tendresa i el valor, quan al final de la pel•lícula, en Frankie li diu el significat de Mo Cuishle: "Mi amor, mi sangre".
    I per últim, el comentari del text amb les paraules: patriarcat, sexisme, feminisme, moviment sufragista i equitat.
    En la pel•lícula podem trovar patriarcat, com seria en l’esport en general, ja que no és molt normal trovar a una dona boxejant, perquè la gent està acostumada a veure els homes boxejant. El sexisme el trobem també en el boxeig, ja que la dona hi queda invisible totalment. Més tard, al anar avançant la pel•lícula trobem el feminisme i el moviment sufragista, en que la dona ja tindria un paper. I per últim, destaquem l’equitat, que ja la podem trovar actualmente en alguns casos, però no en tots els països.
    Per últim, aquí està la cançó sobre la dona que ens has dit avui a classe:
    http://es.scribd.com/doc/12903881/Letra-Cancion-mas-Mujer
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  2. Hola sóc l’Edu,
    La pel•lícula tracta de la historia d’un entrenador de boxa anomenat Frankie Dunn (Clint Eastwood) que es propietari d’un gimnàs i entrena a un boxejador molt prometedor. Aquest abans del combat contra el campió l’abandona i se’n va amb un manager mes important i amb més contactes. Després d’això Frankie es dedica al seu gimnàs quan un dia pareix una noia, Maggie Fitzgerald (Hilary Swank). Maggie vol arribar a ser una gran boxejadora i que la entreni en Frankie, però aquest no vol entrenar noies. Aquí intervé l’Eddie Dupris (Morgan Freeman) que es el conserge del gimnàs amic d’en Frankie i ex-boxejador. Eddie ajuda a Maggie a boxejar, finalment Frankie accedeix a ajudar-la amb unes condicions. En un principi ell no l’aprecia i es vol desfer d’ella. Però a mesura que pasen els combats la va apreciant i aconsegueix un combat amb la campiona. Maggie en aquest combat queda tetraplegica. La seva família no la va a veure al hospital fins molt temps desprès i nomes van a demanar-li diners. Finalment en Frankie l’ajuda a morir.
    Els valor que hi veig són:
    Compassió: Al final de la pel•lícula quan en Frankie ajuda a morir la Maggie demostra que l’estimava i apreciava ja que dur a terme una acció molt dura per a ell amb tal de que ella no sofreixi.
    Bondat: Un altre valor seria quan la Maggie a pesar de que no ho a de fer li compra una casa a la seva mare malgrat que la seva mare no la tracta be i ni li ho agraeix.
    Preocupació/Estima: I l’últim seria al final de la pel•lícula en Frankie busca per tots els hospitals una cura per la Maggie.
    Per últim el text:
    El primer que diria seria que es veu clarament el sexisme que en Frankie desprèn al principi de la pel•lícula ja que no vol entrenar a la Maggie nomes perquè es una dona. Mes endavant en veure l’esforç i dedicació es dona compte de que ella lluita pel feminisme per a que se li reconegui que pot ser tan bona com qualsevol altre boxejador. També es pot observa que el boxegi seria un patriarcat ja que el boxegi famós es el masculí i aquest es dirigit per homes. Es podria dir que al final Maggie aconsegueix aquesta equitat ja que a pesar de ser dona el públic la anima a dut a terme el seu “moviment sufragista” amb èxit ja que el públic la anima igual que si fos un home.
    No se si haure fet be el text però es que es bastant complicat encaixar les paraules espero haver-ho fet be. Bon cap de setmana.

    ResponElimina
  3. Caram, Laura i Edu, quina rapidesa!
    Bona feina, per cert...
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  4. Milion dollar baby / cops del destí.
    La pel•lícula ens mostra la perseverança i la insistència per aconseguir un somni mostra’n que si alguna cosa bols en la vida o as d’intentar però as de saber que com tot a la vida te un preu que tu as d’assumir si o vols aconseguir fic santa unes metes o objectius com es el cas de la Maggie (Hilary Swank) que abans de perseguir el seu somni es marca un objectiu per realitzar-lo en el seu cas es estalviar uns diners per poder pagar las classes no espera a que el diner li plogui o se’l regalin ella s’esforça per aconseguir-lo, en el cas del Scrap (Morgan Freeman) es el retrat d’un somni trancat de ser un gran boxejador reconegut, famós amb uns somnis i unes metes que s’acaben per culpa d’un mal combat en el qual perd un ull desprès d’això passa de la fama al oblit vivint en un gimnàs el que li quedi de vida, el tercer cas i últim es el del entrenador Franqui (Clint Eastwood) un home abandonat per la seva filla per un conflicte en el que acaba buscant refugi en la religió buscant una redención que no arriba i en Maggi trova ajo que li faltaba
    Els valors que jo e observat durant la pel•lícula són molts i no podria escollir un moment ja que en tota la pel•lícula ens mostren petits valors:
    Maggie: persistència, constància, il•lusió, motivació....
    Franqui: constància, persistència, duresa.....
    Scrap: persistència, saviesa adquirida pels cops que a rebut....
    Redacció de la pel•lícula amb les paraules: patriarcat, sexisme, feminisme, moviment sufragista i equitat
    En la pel•lícula poden observar com el franqui te uns pensaments patriarcats i sexistes ja que en un moment de la pel•lícula diu que ell no entrena noies com si la depreciés per no ser un noi assegurant que per ser noia tenia que ser dolenta també podem trobar moments feministes com quan l’entrenador es dona conta que per ser dona no tenia que ser dolenta fins el punt d’apreciar-la en aquest moment poden observar un moviment moviment sufragista de part de la Maggi on veu la seva oportunitat per reivindicar i demostrar-li que ella també pot ser bona boxejadora també mostra’n l’avens, l’equitat per un altre esport.
    Cançons:
    Angel de amor – mana
    Detras de mi ventana – yuri
    es lo que soy - jesse y joy

    ResponElimina
  5. 1.Un exboxejador, Eddie (Morgan Freeman),narra la història d’una noia, Maggie Fitzgerald (Hilary Swank), que no es deixa mai enfonsar per res, viu com pot, la seva familia no creu en ella, bé ningú creu en ella, el seu somni és ser boxejadora ja que és la manera la qual es pot alliberar. Per altra banda está un entrenador professional, Frankie Dunn (Clint Eastwood), amb una personalitat molt forta i orgullós. Ell considera que no pot haver-hi aquella noia pel gimnàs, però lentament ella aconseguirà el que vol i captaria l’atenció d’en Frankie el qual gràcies a ella, cambia moltes coses de la seva vida, i la seva personalitat.

    2.En aquesta película hi podem observar molts valors i molt consells que ens poden ajudar a millorar com a persones, un d’aquest valors és creure en nosaltres mateixos, ja que si un mateix no creu en ell, els demés no ho farán. Un altre pot ser, el ser constant dia rere dia, i prendre’s les coses seriosament si es vol aconseguir.
    De la noia podem destacar, la seva valentia, la seva constància, i donar-ho tot pels seus encara que ella no ho rebi.
    Del entrenador destaquem, que darrere d’aquella cuïrassa que ell es posa hi ha una persona cariñosa, que es preocupa pels seus. Un moment de la película on es vegi això, és quan la familia de la Maggie va a l’hospital i ell ho impedeix.
    Del exboxejador destaquem, la confiança que sempre dóna a qualsevol persona il•lusionada pel seu somni, de fet des del primer moment es veu aquest valor.

    3. En la película es reflexa el patriarcat de l’esport que també pot anar relacionat amb el sexisme, ja que sembla que un esport ha d’anar relacionat amb si és un esport de nois i de noies i de fet es veu com el Frankie creu en això i quan accepta entrenar a la Maggie, canvia la seva manera d’actuar en aquest àmbit.
    Al principi, veiem que la figura de la noia al gimnàs és invisible o si més no infravalorada però amb el pas del temps és una figura respectada i això, si més no, és una mostra de feminisme, que abans és relacionat pel moviment sufragista de Maggie al ser constant i no rendir-se fàcilment. L’equitat és pot veure en molts àmbits, aquí és en el boxeig.

    Cançons:
    Mas mujer - Malu i Marta Sanchez

    El link que et posu ara no és una cançó però penso que és molt bo i reflexa molt aquest tema, t’animo a veure’l Pani! : http://www.youtube.com/watch?v=7gDgvugfoSs

    Fins demà!

    ResponElimina
  6. Hola Pani, sóc l’Albert Jurado i comentaré l’últim post del bloc.

    ■ Resum del film: Aquesta pel•lícula en mostra una història de superació i d’amor a la vida... tot comença a girar al voltant dels combats de boxa, on una noia jove, però no tant jove per boxejar, vol tenir a un entrenador, de fet a un dels millors entrenadors de boxa però el principal problema és que ell no vol entrenar a dones.
    Tot hi això la noia (Maggie Fitzgerald) va al gimnàs de l’entrenador (Frankie Dunn) a inscriure’s per tenir a prop aquell home.
    L’encarregat de la neteja del gimnàs(Scrap) és un home sensible i compren la situació de la inexperta noia i la decideix ajudar-la a boxejar, ja que ell de jove va ser boxejador.
    La noia està molt agraïda per aquest fet. També haig de comentar la situació d’extrema pobresa en que es troba la noia(treballa de cambrera) però tot hi això ella mai es rendeix i es va SUPERANT cada dia.
    Finalment un bon dia Frankie decideix entrenar-la degut que el seu boxejador l’ha abandonat.
    La noia va millorant en el combat gràcies a les recomanacions del seu entrenador fins que arriba a optar a un gran combat pel títol i Frankie degut a les pressions de la noia decideix acceptar-lo.
    A partir d’aquest moment la pel•lícula ja no pot se explicada s’ha de veure per poder sentir de primera mà les emocions contraposades que desprèn aquest film.
    A partir del combat la vida de la noia i de l’entrenador dona un gir inesperat...

    → Maggie Fitzgerald (Hilary Swank)
    → Frankie Dunn (Clint Eastwood)
    → Scrap (Morgan Freeman)

    PD: Cal destacar que el film NO seria el mateix sense la veu en off de la persona que fa el doblatge de la veu de Morgan Freeman.

    ■ Humilitat → trobem aquest valor en el moment en que Frankie li pregunta a Scrap si li fan falta diners per a comprar-se mitjons nous i ell li contesta que millor que no se’ls doni perquè el més provable és que se’ls gasti en apostes.

    − Tienen agujeros.
    −No son tan grandes.

    ■ Precaució → aquest valor típic de l’entrenador de boxa és fa molt present quan la veu en off diu això: “Frankie hizo algo que odiaba hacer, corrio un riesgo”.

    ■ Perseverança → aquest valor el trobem en el moment que Frankie va a missa i es retroba amb el mossèn i li comença a fer preguntes fins que el mossèn cansat de les preguntes incoherents de l’home li pregunta si li escriu cartes a la seva filla; ell li contesta que ho fa cada setmana i el mossèn, que pensa com pensaria qualsevol no se’l creu...però al final de la pel•lícula surt una imatge on Frankie treu de l’armari una capsa gran de sabates plena de cartes sense obrir que han estat reenviades per la seva filla que no vol saber resa d’ell.

    ■ Resum amb les paraules del llibre:

    Al iniciar el film trobem el gran patriarcat que exerceix l’home en el boxa, de fet fins hi tot Frankie pensa d’aquesta manera.
    Per tant, és clar el fort sexisme que hi ha, a més això és veu augmentat quan en els descansos surten dones amb un cartellet que anuncía el nombre de l’ assalt.
    Gràcies a que Frankie accepta a Maggie el feminisme és fa una mica més present en la pel•lícula sobretot quan la noia comença a guanyar combats. El moviment sufragista també estaria inclòs en aquest moment.
    Per acabar, penso que al final de la pel•lícula ja s’ha arribat a una certa equitat entre homes i dones dins del boxa, cosa que en la realitat no passa.

    ■ Cançó sobre la DONA:

    Destacaria una cançó molt impactant i que a mi em fa tenir la pell de gallina, igual que en la pel•lícula trobem en la cançó un conflicte de sentiments i emocions; i a més crec que destaca una sèrie de valors molt positius de la vida... a veure que us sembla.

    Enllaç amb YOUTUBE: http://www.youtube.com/watch?v=cQHkDCaa5Ac

    Que acabeu de passar una MOLT bona setmana santa i a veure si no plou!

    ResponElimina
  7. Bé tot comença amb un combat, un noi negre lluitant, Willie (Mike Colter), entrenat per Frankie Dunn (Clint Eastwood).
    Al terminar el combat entra en escena una noia, Maggie Fitzgerald (Hilary Swank), que parla amb en Frankie i li demana que la entreni, ell es nega rotundament i li diu que ell no entrena a noies.
    La pel•lícula continua fins que Willie abandona al seu entrenador per anar-se’n amb un altre. La raó? Volia ser el campió i en Frankie deia que necessitava entrenar una mica més.
    La noia continua demanant que la accepti i es presenta en el seu gimnàs havent pagat ja mig any, per la qual cosa no poden dir-li que no i finalment en Frankie, convençut per un amic seu, el que gestiona el gimnàs amb ell i a la vegada narra tota la historia Eddie (Morgan Freeman), decideix ajudar-la a entrenar fins que hagi de lluitar. Finalment per culpa de diferents factors decideix entrenar-la fins al últim combat.
    La pel•licular tracta de com amb persistència, ganes, i un constant intent d’auto superació és pot aconseguir que gran part dels teus somnis es facin realitat.
    Valor que vull destacar:
    • Sinceritat: Per damunt de tot, i es pot apreciar en diferents moments de la pel•lícula. Un clar exemple es quan en Frankie li diu a la noia que no val la pena el que està fent ja que es massa gran per intentar ser la guanyadora. A més ho voldria recalcar amb una cita del mateix moment: Alguien tiene que ser sincero contigo, odio ser el que te diga la verdad. ( Això s’ho diu el Frankie a la noia). També quan diu: Solo me siento bien con esto, si soy demasiado mayor ya no me queda nada. Solo qiero un entrenador no qiero caridad ni favores. ( Això s’ho diu ella a ell ).
    • Constància: La noia va al gimnàs cada dia, s’ha d’aixecar a las 3 i mitja però tot i així ho fa, continua treballant de cambrera només per poder aconseguir el que vol, en cap moment es queixa del que ha de fer, només vols aconseguir-ho.
    • Cariño: Crec que també es un valor molt important, ja que és increïble com es desenvolupa entre la Maggie i en Frankie, ell la cuida i al final de la pel•lícula, quan ella es queda paralítica, podem observar com ell intenta fer tot el possible per trobar a algú que la pugui ajudar.
    Resum amb les paraules del llibre:
    • Patriarcat, terme que s’utilitza per definir la marginació de la dona, en aquesta pel•lícula ho podem observar al principi quan en Frankie es nega a entrenar-la pel fet de ser una dona. En aquesta actitud també apreciem cert sexisme, ja que aquest fet depèn del tracte que li dones a algú depenent del seu gènere. La noia però no es rendeix i segueix insistint amb cert moviment sufragista. Quan la accepta i comença entrenant, i ella comença guanyant i tot segueix sent com hauria de ser, podem apreciar cert feminisme, al fet que es igual si ets dona o home per lluitar bé. Finalment al final de la pel•lícula apreciem equitat, es a dir una justícia entre el tracte tant a dones com homes boxejadors.
    Cançons a destacar:
    • Mujeres- Ricardo Arjona
    http://www.quedeletras.com/letra-cancion-mujeres-bajar-41759/disco-solo/ricardo-arjona-mujeres.html
    • Soy mujer- chenoa
    http://www.youtube.com/watch?v=1ka9rKic6jY&feature=related
    Bé només desitjar un bon cap de setmana.

    ResponElimina
  8. Hola sóc en Víctor,

    Personatges:
    Frankie = Clint Eastwood, Maggie = Hilary Swank, Eddie = Morgan Freeman...

    La pel•lícula: La Maggie una noia d’uns 30 anys cambrera i no gaire preparrada físicament té el somni de ser boxejadora professional, donat això comença a entrenar-se en un gimnàs del qual el propietari és un home anomenat Frankie i el seu conserge l’Eddie aquest últim en veure que en frankie rebutjava l’oferta d’entrenar a una noia, li donava petits consells per a entrenar i trobar un manager. Diguéssim que el tres principals tenen com a característica que els tres estan sols. AL final en Frankie accedeix a entrenar a la Maggie .
    Combat rere combat la noia va guanyant fama fins que arriba un moment que degut a una boxejadora partidista de fer joc brut la noqueja i la deixa en un llit impossibilitada de per vida. El entrenador que li havia agafat carinyo per no veure-la patir més la seda i la desconnecta de la màquina que la mantenia en vida.

    Valors més destacats:
    -Persistència: Tot i que la Maggie no té una vida per a ser envejada ella s’esforça per a viure i ser boxejadora professional. Insisteix a que en Frankie la entreni, però aquest la rebutja repetides vegades fins que gràcies a la persistència de ella i la situació d’en Frankie l’empuny a entrenar-la.
    -Empatia i Culpabilitat: En Frankie desprès d’haver-li aconseguit el últim gran combat es sentia feliç al igual que la Maggie però havent vist el que havia passat posteriorment el va fer sentir culpable i a l’hora empàtic ja que ell si es trobés en aquella situació també voldria morir, és a dir a l’hora de matar-la sent tristesa en part culpabilitat però també calma perquè sap que ara la Maggie estarà en un lloc millor, sense patiments.
    -Esperança:És mostra primerament a aspirar a ser boxejadora professional i a que en Frankie la entreni. I secundàriament que la família la vagi a veure quan es troba impossibilitada en el llit de l’hospital desprès de lluitar casi b a mort el seu últim combat de boxe…

    El text: en un principi l’home és el que des de uns inicis va començar a donarà conèixer el boxeig i per això n’és el màxim representant(patriarcat). La dona en la boxa no destacava pas tant.
    Sexisme la dona no pot ser el model a imitar de l’home(sexisme)
    A mesura que la noia va guanyant fama ja és més tractada de igual a igual entre homes i dones.(equitat i mov. Sufragista)


    AAH! Per cert, feliç St. Jordi a tothom!!

    ResponElimina
  9. Hola Pani, sóc el Daniel Callado i comentaré el post (Quants cops haurà de rebre encara?)

    ·Resum del film:

    Frankie Dunn ha entrenat i representat als millors boxejadors durant la seva llarga carrera als quadrilàters. La lliçó més important que ha ensenyat als seus boxejadors és el lema que guia la seva pròpia vida: per damunt de tot, protegeix-te primer a tu mateix. Després d'una dolorosa separació de la seva filla, Frankie ha estat incapaç durant molt temps d'apropar-se a una altra persona. El seu únic amic és Scrap, un exboxejador que es cuida del gimnàs de Frankie. Fins que un dia apareix Maggie Fitzgerald al seu gimnàs. Maggie sap el que vol i està disposada a fer el que faci falta per aconseguir-ho.

    ·Interpretació:

    Clint Eastwood (Frankie Dunn), Hilary Swank (Maggie), Morgan Freeman (Eddie Scrap-Iron Dupris), Jay Baruchel (Danger Barch), Mike Colter (Big Willie Little), Lucia Rijker (Billie), Brian O'Byrne (Padre Horvak), Anthony Mackie (Shawrelle Berry), Margo Martindale (Earline Fitzgerald), Riki Lindhome (Mardell), Michael Peña (Omar), Bruce McVittie (Mickey Mack).

    ·Valors:

    -Perseverança: Durant tota la pel·lícula quan la Maggie vol ser la campiona de Boxe o quant li diu al Frankie que li entreni i ell diu que no i ella insisteix i insisteix fins que ho aconsegueix o també quan no para d’insistir enviant-li cartes a la seva filla i no li contesta cap excepte l’última que se l’envia Eddie dient que el seu pare està desaparegut.

    -Alegria: Quant el Frankie li diu a la Maggie que lluitarà en la final del campeonat de boxe o quant el Frankie decideix entrenar la Maggie.

    -Esperança: Quant la Maggie es troba a l’hospital després del combat i es queda així el Frankie té la esperança que es posarà bé i truca a tots els hospitals per si la poden curar i després de trucar a tots, tots li diuen que no poden fer res, ell no es rendeix excepte quant la Maggie li diu que no vol viure així i en Frankie la desconecta de la máquina.

    ·Resum amb les paraules del llibre:

    En tot el film es pot veure un patriarcat referent a l’home, en el boxe (per què creuen que el boxe és un esport d’homes i les dones no poden), i aqui apareix el sexisme, el Frankie també pensa així per què al principi no vol entrenar a la Maggie però després accepta. I com en Frankie accepta sorgeix el feminisme i aqui també estaria inclòs el moviment sufragista. I al final de la pel·lícula sembla que s’ha arribat a una certa equitat entre homes i dones en el boxe.

    ·Cançó sobre la dona:

    Mas Mujer - Malu y Marta Sanchez: http://www.youtube.com/watch?v=7a--Bg9uzJM

    ResponElimina
  10. Hola Pani,
    Sóc la Celia Armengou.

    Començaré per fer un breu resum de la pel•lícula "million dollar baby"
    El film tracta sobre un senyor anomenat Frankie Dun (Clint Eastwood) que es un entrenador de boxejadors professionals, i que la seva meta sempre es guanyar i ser el millor.
    Ell al principi de la pel•licula té un boxejador molt bo però aquest el deixa.
    Frankie treballa en un gimnàs en que hi treballa Eddie Dupris (Morgan Freeman) que es el que neteja el gimnàs i viu allà, a més a més Eddie es un ex boxejador que Frankie el va entrenar per ser el millor però aquest en un combat va perdre la visió d'un ull i Frankie en el fons es sent culpable d'allò que va passar.
    Una noia apareix al gimnàs cada dia, Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) amb l'intenció de que Frankie l'entreni, ell es negà a entrenar a noies, però ella va insistint cada dia entrena totes eles hores possibles i Eddie li dona un cop de ma.
    La noia viu a una casa molt petita i treballa de cambrera en una cafeteria, gasta tots el seu sold per boxejar, i paga una gran quantitat de diners per a molts mesos. Un dia Frankie de tant entusiasme que veu que té la noia i que sempre la veu allà fins i tot per la nit decideix fer un tracte amb ella i esque li dona la oportunitat de que li ensenyi a boxejar, però que ella no pot fer cap pregunta ni queixar-se i quan hi hagi un entrenador interessat en ella acceptaran la oferta i s'anirà amb ell, Maggie va acceptar, tot i que volia que ell fos el seu entrenador. La va entrenar el millor que va poder i la va començar a ficar en combats, es converteix en un a bona boxejadora i li fan la primera oferta un entrenador del gimnàs però ella vol continuar amb en Frankie, ja que ell va veure que era una gran boxejadora i que amb ell aniria millorant. Maggie es converteix en una gran campiona, fins i tot té ja uns grans estalvis i li compra una casa a la seva mare que es una mica ambiciosa i nomes l'interessa el diners.
    A Frankie lo ofereixen un combat amb la gran campiona, ell no va acceptar, però Maggie es veu capaç per ha fer-ho, i es quan en aquest combat queda tetraplègica. Quan ella queda ingressada en l'hospital la seva família no la va veure, nomes per a demanar-hí diners i Frankie es el que sempre esta allà amb ella que no la deixa sola ni un moment. Finalment Maggie decideix que no vol viure així que ella el seu somni ja l'ha realitzat, i li demana aFrankie que l'ajudi a morir, ella s'intenta morir ella mateixa com pot però no pot ella necessita la seva ajuda i ell no vol però finalment ho fa.

    Valors:
    -Afecte: Frankie mai ha volgut entrenar a una noia, i quan va decidir entrenar a Maggie li va dir que el primer entrenador que s'interessí per ella, la deixaria. Però quant va anar passant el temps va tenir anant tenir afecte amb ella i això va fer que no pogués deixar d'entrenar-la.
    -Constància: Frankie tenia molta constància amb Maggie quan a ella es va quedar tetraplègica, va estar tots el dies amb ella, i no la va voler deixar sola en cap moment.

    ResponElimina
  11. Els homes sempre han sigut com els patriarques, però que una dona sigui boxejadora fa que hi hagi una igualtat ja que hi ha en molts cassos que es diu que la dona no pot fer certs treballs que l'home sí, i això es pot definir com sexisme ja que hi ha una diferència de sexe. Per tant, les dones som feministes i amb això no volem referir-nos a que som superior a l'home, si no iguals, i això es el que Maggie vol aconseguir en la pel•lícula i que al principiFrankie li impedeix i li fa creure que no es així.
    Frankie també fa com un moviment sufragista ja que no deixa que Maggie opini sobre res si no que ell tot ho fa a la seva manera sense escoltar-la, però això va anant canviant a mesura que va transcorrin la pel•lícula. En aquestapelícula no crec que hi hagi una equitat ja que no li dona a cadascú el que es mereix perquè Maggie no es mereixia acabar com a acabat però almenys va aconseguir el seu somni, on jo hi veig equitat es en el moment en que estan en l'hospital i Maggie li diu tot el que pensa de la seva família.

    Cançons per a la dona:
    ·BEBE - Ella
    ·AMARAL - Salir Corriendo
    ·LOS PRISIONEROS - Corazones Rojos

    ResponElimina
  12. Hola Pani,sóc en Pablo i a continuació faré el següent post proposat.

    Resum de la pel·lícula:

    Frankie Dunn(Clin Eastwood),després d´haver entrenat i representat als millors boxejadors
    es dedica únicament a mantenir el seu gimnàs amb l´ajuda d´en Eddie(Morgan Freeman) un exboxejador que a més,és el seu únic amic.Frankie és un home solitari que es refugia des de fa anys en la religió ,amb l´objectiu de buscar una alternativa per tal de poder superar el dolor que pateix;és a dir,la pèrdua de la seva filla.Un dia,va entrar al gimnàs una noia anomenada Maggie Fitzgerald(Hilary Swank).Aquesta tenia moltes ganes de boxejar
    i estava disposada a lluitar molt forçosament amb la finalitat d´aconseguir-ho.Maggie el que més desitjava i necessitava era que algú cregués
    en ella.En Frankie,primerament no va acceptar ser el seu entrenador i manager,ja que segons ell no estava disposat a entrenar a algú major i més encara si era dona.Però Maggie no es va rendir davant això i cada dia va entrenar en el gimnàs,i a sobre,va rebre el suport d´en Eddie.Finalment,en Frankie decideix entrenar-la i amb el pas del temps s´observa l´important progrés que està experimentant la noia.A partir d´aquí,es va creant un vincle d´amistat entre els dos,de mode que això es trencarà en el combat final on queda tetraplègica a causa de la mala actuació que va realitzar la seva rival.
    Finalment,en Frankie per tal d´evitar el dolor que patia ella,l´ajuda a morir-se.

    Valors observats:
    *Sinceritat: les idees d´en Frankie són totalment clares,ja que aquest des d´un principi renucia a entrenar a la noia,ja que considera que és major.
    *Solidaritat: en Eddie,es mostra molt aprensiu amb la situació de la Maggie i decideix ajudar-la amb el prpòsit de fer d´ella una autèntica boxejadora,o més que res aconseguir que sigui una persona feliç.
    *Tolerància: la Maggie es mostra molt tolerant amb la seva familia,la qual no considerava res del que feia ella pels seus.
    *Amor: aquest valor té presència en el moment en el qual la Maggie consecutivamen guanya diversos combats,de mode que es crea un vincle entre ella i en Frankie que desemboca en u sentiment
    d´estima.

    Text:
    Primerament,cal destacar que simplement per tractar-se d´una pel·lícula on intervé l´esport del boxeig es pot afirmar que habita el patriarcat;ja que des de fa anys el boxeig només ha estat un esport
    per a homes.A continuació,quan la Maggie li proposa a en Frankie ser la seva boxejadora s´observa clarament el sexisme,ja que ell considera que el boxeig només estar fet per a homes.A continuació,la Maggie li posa molt empeny al tema de ser boxejadora i gràcies a aquest esforç que va dur a terme ho aconsegueix.Per tant,en aquí hi trobem una constància que desemboca a un combat feminista i a un cert moviment sufragista.Durant els diversos enfrontaments,la gent reconeix el seu talent i per tant això seria una mostra d´equitat entre els dos sexes.

    Cançó sobre la dona:
    -"MUJER" de Eduardo Antonio.
    Link:http://www.youtube.com/watch?v=qMuAb905x8o

    ResponElimina
  13. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  14. hola pani, se que faig una mica tard! pero mas vale tarde que nunca!

    En la pel•lícula ens presenten a una dona Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) que te 31 anys i no es dóna per vençuda, ella vol ser boxejadora encara que al principi ningú l’ajudi. Aquesta jove treballa per aconseguir el seu somni boxejar, i s’apunta a un gimnàs aquest esta dirigit per Frankie Dunn (Clint Eastwood) que és molt sincer amb la noia des de un principi li diu que ell no entrena a dones. Al final de la pel•lícula i durant la pel•lícula es pot observar com en Frankie va agafant estima a la Maggie i finalment l’ajuda. Qui mostra des de un principi admiració i afecte cap a la Maggie és Scrap (Morgan Freeman) és el senyor que cuida i neteja el gimnàs és un gran amic den Frankie en Scrap va estar a punt de guanyar el títol pel campionat de boxa, però va tindre un accident i va perdre. Durant la pel•lícula en assabentem que en Frankie te una filla a la qual fa molts anys que no veu ni parla amb ella, també observem com la família de Maggie no li dona suport en cap moment però després tots volen els seus diners. En la pel•lícula es veu en tot moment la superació d’un mateix sobretot de la protagonista i es veu com la Maggie fins l’últim moment decideix que vol fer amb la seva vida encara que la resta no estigui d’acord.


    • Fortalesa: Maggie es una persona molt forta i ens ho demostra quan es al hospital i li diu al Frankie: “luche para entrar y luchare por salir de este mundo” també ens demostra que encara i que la família no estigui d’acord amb el que feia i molta gent estigues en contra d’ ella va tindre el valor de continuar.
    • Constància: aquesta es veu durant tota la pel•lícula pero sobretot al principi quan en frankie li diu a la Maggie que no li entrenarà i ella contínua lluitan.
    • Tossudesa: quan tenen que viatjar per al campionat en frankie li pregunta com vols anar si en cotxe o en avió, ella diu que vol anar amb avió i tornar amb cotxe. Van anar en avió i van tornar amb ambulància.



    En el principi de la pel•lícula podem observar un patriarcat i sexisme tan per part den Frankie cap a la Maggie al dir que no entrena a dones i també pel propi esport ja que el boxa es sobretot important els campionats masculins com en molts altres esports, durant la pel•lícula va evolucionant i apareixen primers moviments feministes ja que la maggie comença a lluitar i es entrenada pel Frankie que comença en creure en les dones, comença a creure en ella. El fet de que guanyi combats es un moviment sufragista i aquí demostra que tant les dones com els homes poden lluitar i fer aquest esport. Arribem a una equitat.

    Cançó per a la dona: soy mujer - chenoa

    una abraçada i bona nit!!!

    ResponElimina
  15. Hola Pani, sóc l'Isma,
    La pel•lícula, tractava d'una noia d'uns 30 anys, la qual portava entrenant des de fa temps per arribar a complir el seu somni de ser boxejadora professional. Aquesta noia, anomenada Maggie (Hilary Swank), pren la decisió d'anar a un gimnàs on s'entrenen boxejadors. Aquí, nomes hi han nois, i per tant, el cap del gimnàs, anomenat Frankie (Clint Eastwood) no la vol acceptar, però la noia es queda perquè va pagar 6 mesos, però en principi sense que ningú l'entreni. Al gimnas, trobem un treballador, anomenat Eddie (Morgan Freeman), el qual viu al gimnàs. Aquest treballador, veu que la dona s'esforça, i opta per entrenar-la, però sense que en frankie s’adoni. Al cap de poc temps, a en frankie, li va deixar el seu boxejador,i es va entregar a la mMaggie, però molt forçat. Cal dir que la noia, va millorar molt, fins a arribar a competir i avorrir-se perquè les rivals eren massa fluixes per ella. Així, lluitant pel seu somni, va arribar a lluitar en la final del seu pes, però va acabar en un final tràgic, tot i que va aconseguir el seu somni de lluitar pel campionat . Cal destacara la gran evolució que fa el personatge d'en Frankie, que passa d'odiar a la dona, a fer coses per ella, que ni la seva família hagués sigut capaç de fer.


    Els valors que jo destacaria son:
    • La constància: Ja que mostra que si lluites pels teus somnis els pots aconseguir, ja sigui una cosa fàcil o difícil,però amb esforç, es pot aconseguir quasi qualsevol cosa, però amb un esforç llarg, es a dir, amb constància.
    • Impotència: Aquest sentiment, es el que es produeix al final de la pel•lícula, sobretot quan la contrincant de laMaggie, lluita de forma il•legal, i a traïció. També es sent aquesta impotència, quan la protagonista esta en l'hospital, sabent que no es pot fer res.
    • Esperança: Això es el que va tenir la noia des-de l'inici de la pelicul•la per a aconseguir arribar on somniava arribar.


    Aquest es el text, fet amb les paraules:
    A l'inici, es mostra un clarament patriarcat i sexisme per part d'en frankie cap a la Maggie, ja que no la vol entrenar pel simple fet de ser dona, però en Eddie la veia diferent, amb més equitat, possiblement per que la comprenia mes, o perquè era partidari del moviment sufragista i del feminisme, per fer la igualtat, cosa quepossiblement ell no va tenir pel simple fet de ser negre

    Respecte les cançons, no he trobat altres que aquestes 2 (que a més m'agraden), pero que critiquen les situacions del masclisme, quan arriben a l'extrem (violència de gènere).
    http://www.youtube.com/watch?v=Ghzxib-HSDU Abram-Amor eterno
    http://www.youtube.com/watch?v=Ep8QXTL5Bwg ZPU-El calor del hogar.

    ResponElimina
  16. Hola! Sóc l'Adrián Quesada i comentaré els exercicis proposats.
    Resum: Maggie Fitzgerald (Hilary Swank), una cambrera de 31 anys, vol convertir-se en boxejadora professional, tot i no saber res d'aquest esport. Per fer-ho, s'apunta al gimnàs del barri, dirigit per Frankie Dunn (Clint Eastwood), un entrenador veterà i amb molta experiència en la boxa, que es troba regentant un negoci sense ingressos i sense familia, excepte una filla que no li fa cas i el seu millor amic i ex-alumne Eddie "Scrap-Iron" Dupris (Morgan Freeman), que viu al gimnàs i ajuda en la seva neteja. En un principi, en Frankie no accepta la Maggie, però en veure que la noia no progresa i a causa de la insistència del Scrap, acaba fent-li d'entrenador, convertint-la així en una de les millors i amb més èxit, sota el sobrenom de MO CUISHLE.
    En Frankie decideix que lluita contra la campiona i més bruta boxejadora de totes, la OSA AZUL. Durant el combat es veu com poc a poc la Maggie va treient ventatge, fins que en un descans d'un dels rounds, la OSA empeny la Maggie amb tant mala sort que cau i es trenca la columna. Queda tetraplègica, i després de diversos intents de suicidi, li demana al Frankie que la mati, i aquest finalment accedeix, no sense abans haver-li explicat el significat de MO CUISHLE; mi amor, mi sangre.
    VALORS:
    Constància: Es veu clarament la insistència de la Maggie en fer el que ella vol fer, encara que els altres no comparteixin la seva opinió.
    Esperança: Esperança de conseguir el que ella vol, ser boxejadora i conèixer el món i que el món la conegui.
    Estimació: Estimació mútua entre el Frankie i la Maggie, que els dos, a falta d'una figura paterna/ d'una filla, entablen una relació d'afecte.
    LLIBRE: En Frankie demostra una actitut sexista, de patriarca, no deixant entrar la Maggie al gimnàs perquè és una dona i com que ell és el jefe no vol. Al llarg de la història podem veure al Scrap, actuant de forma sufragista, convencent al Frankie d'acceptar la Maggie. Quan aquesta comença a guanyar, trobem el moviment feminista de reivindicació, que les dondes ho poden fer igual que un home, arribant d'aquesta manera a l'equitat.


    ALEJANDRA ALBERTI- DIGNIDAD DE MUJER: http://www.youtube.com/watch?v=sGmm5oXOj3E

    ResponElimina
  17. Hola! sóc l'Eric Guffroy i ho sento per fer el comentari en l'últim moment.

    Resum:
    Scrap (Morgan Freeman): fa el paper de narrador, veu en off. Dona soport a la boxejadora. Viu en el gimnas. Va ser boxejador en la seva juventut. Company de Frankie. Fins els 39 anys va estar boxejant. Quant tenia 37 coneix a Franky. El seu manager, el de Scrap, sèmpre s'emboratxava i creava problemas amb ell. En el seu últim combat, en el 4º asalt va rebre un cop de puny que li va provoca un tall a la cella, i discutia amb Frankie sobre si continuar, arriba fins el 15º asalt on perd finalment per punts, va acabant perdent l'ull. Aquesta derrota li va provocar una sensacio de que no va aconseguir la victoria 110, on finalment i simbolicament l'aconsegueix defensant al pobre noi acosat per els altres boxejadors del gimnas. Ell es culpa de la mort de Maggie per deixar-la boxejar i primerament ensenyarli els primers pasos. Acava la pel•licula, escribint una carta a la filla d'en Frankie.
    Frankie (Clint Eastwood): El segon paper més important per darrera de Maggie. Home que només entrena a homes, pertant en rebre a la boxejadora s'oposa rotundament a entrenar-la i es capaç de buscarli un manager. Finalment decideix entrenar-la pero no esta del tot segur. Li ensenya els primers punys i pases tot i que ell no volia reconeixer es va sorprendre de la seva gran evolucio amb 30 anys a sobre. Apunta a Maggie a competicions on veu que guanya facilment, no esta segur ni vol pujar-la de nivell perque no pasi el mateix que ell creia que pasava , la qual el titol sempre s'havia de esperar fins que estiguesis preparat. Maggie i el seu company, finalment el convençen per poder aspirar al titol , pero la campiona era un monstre i tenia por, arriba la final i maggie es derrotada d'una forma molt dura , de forma il•legal la campiona colpeja a Maggie provocant-li la caiguda inconcientment i es dona un cop al cap amb el taboret , es queda en estat vegetal. Frankie no la abandona i l'estima mes que mai, fins que cedeix i li otorga la mort com Maggie li demanava. Em de destacar que també tenia un problema amb la seva filla la qual mai parlava i totes les cartes que li enviava li tornaven.
    Maggie (Hilary Swank): La protagonista, de 30 anys, es troba sola en la vida, la seva familia no li estima i s'aprofiten de ella. Treballa com a cambrera i no te diners. Decideix entrenar a boxe per setir-se diferent i no recordar-se de la realitat. Li demana a Frankie si pot ser la seva alumna , pero ell nomes entrena a nois. Troba un nou manager , pero aquest nomes l'alaga i no li diu la veritat com Frankie. Finlment torna amb Frankie i decideix entrenar-la. Progresa molt rapidament fins a convertir-se en la aspirant al titol. avans de aixo , Maggie regala una casa a la seva mare , la mare no li agradeix ni res , la desprecia. Maggie s'enfronta en la final amb la mes forta de les dones del boxe, sembla un montre. Aconsegueic obtenir una certa avantatge, pero despres d'un asalt de forma ilegal reb un cop de punya i te tant mala sort que cau inconcient sobre el tamboret trencant-se la columna i quedan en estat vegetal. Tot i aixi Maggie no perd el sentit de l'humor fins que la familia si li apareix per aprofitar-se d'ella i del seu
    estat. Frankie despres de que Maggie li suplicas li desendolla de les maquines i li injecta un líquid perque no pateixi i acavi morint com ella volia. Reflex de la superacio, lluita i orgull per ser dona.

    Valors:
    Superació: cada dia va progresant fins a convertin-se en qüasi la campiona tot i a la seva edat i les seves condicions.
    Lluita: mai es rendeix , continua treballant i lluita per viure millor.
    Orgull de ser dona: defensa clarament que una dona també tot i tener 30 anys, convertir-se casi en la campiona superant la discriminació al principi per Frankie.

    ResponElimina
  18. (continuacio comentari d'Eric Guffroy)
    Amb les paraules:
    Com gairabe tots esl esports i sobre tot els de lluita, la dona sempre esta per sota del home porvocant una diferencia de sexisme per part del home cap a la dona com reflecteix Frankie, imponsant el seu do de patriacart i per tant de decidir per damunt de la voluntad de la Maggie, tot i aixi es demostra un cert feminisme quan es dona compta que ha sigut la seu millor bexejador tot i ser una dona de 30 anys gracies a Scrap que seguint una mena se moviment sufragista aconsegueix que Frankie acepti a Maggie i creant una equitat.

    Respecte a la canço, volia fer-ho d'una manera una mica diferent, volia fer veure a la gent que la dona també es capaç de lluitar com un home , superar milers de problemes i obtacles per tal de defensar el que creu, com va ser JUANA DE ARCO. et deixo amb la canço del gran grup de Power metal (las lletras de les quals parlen de fets historics 99% medievslas, caballers, guerrers, batalles epiques i dracs i criatures mitologiques) espanyol TIERRA SANTA i la seva canço JUANA DE ARCO :
    http://www.youtube.com/watch?v=No_bbbJRb4Q

    si no serveix o no es correcte , he trobat aquesta lletra ja que la musica no la he trobada. http://www.me.gov.ar/efeme/diamujer/paratitrab.html

    ResponElimina
  19. Hola Pani! Perdó pel retràs, però bé, aquí estic i espero fer-ho igual de bé que els meus companys.

    - Resum de la película:
    Maggie Fitzgerald (Hilary Swank), és una cambrera que somia en convertir-se en boxejadora professional. Per això comença a anar al gimnàs d'en Frankie Dunn (Clint Eastwood), que és uin entrenador que vol convertir a un noi en campió. La Maggie li demana si podria entrenar-la, eel li contesta que no vol entrenar a noies. Però al final, i també gràcies a les paraules del seu amic Eddie "Scrap-Iron" Dupris (Morgan Freeman), un boxejador fracassat, acaba accedint a entrenar a la Maggie.
    Al principi es nota que hi ha una certa fredor i distància entre els dos personatges, però a musura que la pel·lícula va avançant es van fer amics, i la Maggie es converteix en la única família d'en Frankie. Fins i tot, li regala una "jaqueta" per abans dels combat, on posava MO CUISHLE, i ja es va conèixer sota aquest nom.
    En Frankie decideix que lluitarà amb la campiona més bruta i més agressiva en combat, La Osa Azul. Durant el combat, aquesta dona li dona un cop al cap i això fa que l'hagin d'ingressar perquè s'ha quedat "vegetal". En aquest moment, ve la seva família interessada pels diners, i ella els fa fora, perquè es dóna compte que només l'estimen per això. La Maggie demana a en Frankie que la mani, que la deconecti de la màquina perquè ella no vol viure així. Però abans d'això, la Maggie coneix el significat de Mo cuishle: el meu amor, la meva sang.

    - Valors:
    VALENTIA: La Maggie, per sobre de tots els altres valors que podem trobar en el seu personatge, és valenta. El fet que vulgui intentar ser boxejadora encara que en Frankie li hagi dit que "és massa gran", decideix lluitar pels seus somnis i afrontar tot el que li pugui passar. Ser valent no és l'absencia de pors, plorar també és de valents, i la Maggie ho demostra durant tota la pel·lícula.
    CONSTÀNCIA: es veu com durant tota la pel·lícula, la Maggie entrena molt durament, i els diners que guanya de camarera s'ho gasta en coses per boxejar. Demostra constància quan es queda fins tard entrenant, inclòs quan l'Eddie ha de tancar em gimnàs.
    CULPABILITAT: crec que es veu clarament quan en Frankie rep sempre les cartes que l'envia a la seva família, sense cap paraula nova, sempre les tornen sense obrir. Per això, en Frankie es sent culpable, crec que, creient que és culpa seva el que li esta passant.

    - EXERCICI DEL LLIBRE:
    Al principi de la pel·lícula en Frankie mostra una actitut sexista i patriarcat perquè la Maggie és una dona i per això no vol entrenar-la. Però encara així ella no es rendeix i al final consegueix que l'entreni. Però això no ho hagués aconseguit sense aquest moviment feminista, que desenvoca en una lluita sufragista. Quan comença a guanyar premis i medalles, en Frankie es dóna compte que la dona i l'home són iguals en aquest esport també, i s'arriba a l'equitat.

    - Cançons sobre la dona:
    A ti mujer (José Luis Perales)
    http://www.youtube.com/watch?v=imK2IWzy6Fs

    Mujer (Alejandra Guzman)
    http://www.youtube.com/watch?v=G23NXfbO_GQ

    BON CAP DE SETMANA!

    ResponElimina
  20. Molt bon dia Pani!

    Aqui estic, fentlo el primer dia després de mandar-lo (per la cua, clar està =D)
    Bé aqui esta el meu comentari, sento no haver-lo fet abans, sincerament se m'ha anat el cap i me despistat bastant aquesta setmana.
    Argument de la pel·lícula:

    La pelicula tarcta sobre una noia anomenada "Maggie" (interpretada per Hilary Swank) té el somni de aconseguir ser ,algún dia, una boxejadora de prestigi. Per a aconseguir-ho acudeix a un prestigiós Gimnás, creat per un antic boxejador anomenat "Frankie"(Interpretat per Clint Eastwood i un antic alumne d'aquest mateix, el qual va tenir un accident en un important combat i va perdre part de la seva visió, el seu nom era: "Eddy" (interpretat per Morgan Freeman). La noia, es vol apuntar però en Frankie es nega, perque es una dona (clara actitut machista) més endevant, gracies a Eddy la noia comença a ser entrenada pel Frankie, la noia, té molta constancia i arriba al cim del boxeig. Malauradament pateix un accident, en aquesta recta final de la pel·lícula es tracta un altre tema molt important en la nostra sociataat de avui en dia: L'eutanasia. (m'agradaria explicar aquest valor, pero llavors no seria un argument, i estaraía explicant un final molt feliç i emocionant)

    Els valors:

    Constancia: La noia, entrena tots els dies, a totes hores, tot iq ue el seu entrenador, en un principi deia que era massa vella per arribar a ser una boxejadora d'èxit, pero tot i així ella no va parar de lluitar pel seu somni fins al final.
    Afecte: Entre la noi i el seu entrenador, l'entrenador, al tenir una filla la qual mai podia saber d'ella ja que totes les cartes que l'enviava eren retornades, al final, sembla com si la tractes com la seva propia filla, com si fos de la seva familia, la mima, li dona amor, el qual ella tampoc hi havia tingut per part de la seva familia.
    "Etica familiar": per part de la maggie, no sé com anomenar a aquest tipus de valor, pero crec que aquest s'aproxima bastant, em refereixo al suport per part de la maggie a la seva familia, i el rebuig que obté d'aquesta última, pero no l'importa, perque es la seva família i pensa que ho ha de fer per això. Cap al final, crec que s'adona que aquella realment no es la seva familia, que no l'ha tractat com una autèntica filla, i s'adona que la seva autèntica família era en Frankie, el qual la cuidava sense cap tipus d'interés.

    Bé, ara la més dificil de totes en la meva opinió:
    La pel·licula mostra un valor constant que és el SEXISME que existeix davant la dona. Quan la Maggie, vol entrar en el gimnás, en Frankie no vol entrenarla per la seva condició de dona. En el gimnás d'en Frankie, sembla que existeixi un cert PATRIARCAT es a dir, no hi ha un MOVIMENT SUFRAGISTA amb el qual les persones puguin votar a qui pot entrar o no, es només en Franki el qual (insistint en el tema del SEXISME) no deixa entrenar a la Maggie.En Eddy sembla que tingui uns principis de FEMINISME ja que defensa a la noia, i intenta convèncer a en Frankie d'entrenarla. A la part intermitja s'aconsegueix una EQUITAT ja que en Frankie entrena a la noia, com si fos qualsevol dels seus nois.

    I les cançons, que no ho he vist escrit pro tinc apuntat que s'haiven de buscar:
    Una que escoltava de petit i em porta records:
    Bebe - Malo
    http://www.youtube.com/watch?v=G9q_ao91Now&feature=relmfu
    Bé, básicament, podria posar moltes més però totes les que penso que realment son bones i diuen tota la veritat són les de bebe el qual es un absurt posar tota la seva discografía, ocuparía massa! =D

    Bé, bona nit i feliç setmana no santa (ja s'ha acabat T.T)
    P.D: Aviam si avui deixa!

    ResponElimina
  21. Hola Pani , sóc el Xavi.

    Resum:
    La pel•lícula tracta sobre la historia d’una noia , Maggie Fitzgerald (Hilary Swank) que vol entrar dins del món del boxeig i vol ser entrenada per Frankie (Clint Eastwood), que havia sigut un gran entrenador i havia entrenat a moltes celebritats. Des d’un primer moment , en Franki es nega , però desprès l’entrena i està orgullós d’ella. La Maggie , sempre parla bé del seu pare. Tot i que sap que la seva família no es preocupa per ella i son uns egoistes i materialistes , els intenta ajudar. Al gimnàs també està Eddie Dupris (Morgan Freeman) un exboxejador. Va boxejar fins als 39 anys Coneixia al Franki des de fa 23 anys.

    Valors:
    -Constància : es veu molt en la noia , ja que sempre està entrenant i fins i tot un dia li diu en Franki que es prengui el dia lliure i va al gimnàs.
    - No se com definir molt bé aquest valor : la noia es desinteressada : intenta ajudar a la seva família per exemple regalant-los la casa , i no vol obtenir res a canvi , nomes vol ser una mica acceptada en la seva família i te una mica de sentiment de culpabilitat .
    -Amor : el Franki té molt amor cap a la Maggie , es pot veure en les ultimes seqüències de la pel•lícula , quan esta amb ella cada dia i li costa molt deixar-la morir.

    Text: El boxeig sempre ha sigut un esport dur , on es rebien cops de puny i estava associat als homes( fet que actualment ja no es així gracies al feminisme i una mica al moviment sufragista. ).Això es com un patriarcat i el sexisme el podem trobar , en les primeres escenes , quan el Franki es nega a entrenar a la Maggie pel fet de ser dona .
    Quan la Maggie guanya molts títols i el Frankie està molt content , sembla haver una equitat.

    Cançó : Lady madonna : The Beatles.

    ResponElimina
  22. Hola Pani!
    - Com vas dir començaré fent un resum esmentant a cadascun dels personatges que apareixen a la pel•lícula:
    Tot té principi amb una noia, Maggie Fitzgerald (Hilary Swank), la qual és la protagonista. Ella treballa en un restaurant com a cambrera però amb la fi d’arribar algun dia a ser una bona competidora boxejant. Maggie amb els diners que guanya en el restaurant, els utilitza per pagar-se un lloc a un gimnàs per entrenar i lluitar com una boxejadora. Ella sap que pot arribar lluny però abans necessita l’ajut d’un bon entrenador anomenat Frankie Dunn (Clint Eastwood), Frankie sempre havia estat preparant a homes perquè ell pensava que eren els únics que podien arribar al més alt. Aquest home abans de ser un entrenador era un sanitari el qual ajudava als boxejants quan es ferien. Maggie mai va perdre l’esperança per a que Frankie li instrumentés i ho va demostrar amb constància i treball que suposava un gran esforç. També com a principal personatge apareix Scrap (Morgan Freeman), per a mi és el personatge que fa el paper més important a la pel•lícula, ja que és la persona que narra tots els fets i intervé en els moments més oportuns amb l’objectiu de fer recapacitar als altres dos personatges ja esmentats, com exemple ell és qui convenç a Frankie per entrenar a Maggie. Scrap és l’amic de Frankie, el qual vivia com a boxejador fins als 39 anys, a causa de la pèrdua del seu ull quan competia per arribar als 110 assalts.
    Finalment, Maggie gràcies al seu amor propi aconsegueix l’ensenyament de Frankie després d’haver-ho intentant moltes vegades només pel fet d’ésser una dona. I aconsegueixen tots dos arribar al màxim fins que en una competició Maggie es queda tetraplègica i l’única persona que està amb ella és el seu entrenador perquè la seva família només la volia pels seus diners. Frankie acaba amb la seva mort per tal de no fer-la sofrir més, finalitzant amb una de les millors frases per part de Maggie: “ Lo tengo todo, no dejes que me lo vayan quitando”.
    - Explicaré els valors que he trobat :
    1. Primerament destaco la gran lluita de Maggie des del començament de la pel•lícula. Es veu com surt de les pitjors condicions i tot hi així ens mostra la seva continua lluita pel seu objectiu per més que tingues molts obstacles. Per tant destaco la seva FORÇA DE VOLUNTAT.
    2. Realço el gran AFECTE que es mostra per part de l’actriu Hilary amb la seva família alhora de comprar una casa per a elles, després que aquesta no li tingues ninguna estima.
    3. I per últim, destaco la relació que manté al final de la pel•lícula Frankie amb Maggie. És l’únic que es presentava cada dia a l’hospital per ajudar-la i netejar-la. Per tant remarco la seva DISPOSICIÓ i PREOCUPACIÓ.

    - Ara parlaré sobre la pel•lícula utilitzant les cinc paraules esmentades:
    En ella es pot observar una gran discriminació, és a dir, SEXISME només al veure el Frankie que vol entrenar als homes perquè són els més forts i els que poden arribar més lluny. Com a conseqüència d’aquest sexisme, hi ha una EQUITAT desequilibrada perquè reconeix i valora les diferències biològiques però no atorgar una igualtat d’oportunitats a les dones per desenvolupar les seves capacitats. Tant mateix a l’esport de boxejar es poden veure poques dones exercint-ho i per tant es troba un gran PATRIARCAT on les dones no tenen la mateixa autoritat que els homes i si arriben a obtenir-la es amb moltes més dificultats que els homes. Maggie per combatre aquest sexisme mostra una constant lluita per a que Frankie es fixi en ella i a més amb les continues disputes entre ells abans que ell fos el seu entrenador ens dóna una gran demostració de FEMINISME i aquesta lluita per reclamar la seva atenció és com una mena de MOVIMENT SUFRAGISTA.
    - I per últim poso dos cançons on es parla sobre la situació de la dona en aquesta societat:
    Bebe http://www.youtube.com/watch?v=1VH6LG2WDD4&feature=related
    Jarabe de Palo i Chambao http://www.youtube.com/watch?v=o0j3CzLJ4lM
    Ja ho he arreglat.
    Bon cap de setmana!

    ResponElimina
  23. Hola pani soc el marc font

    -La pel•lícula:

    La lluitadora una noia d’uns 30 anys cambrera i no gaire preparrada físicament té el somni de ser boxejadora professional, donat això comença a entrenar-se en un gimnàs del qual el propietari és un home anomenat Frankie i el seu conserge l’Eddie aquest últim en veure que en frankie rebutjava l’oferta d’entrenar a una noia, li donava petits consells per a entrenar i trobar un manager. Diguéssim que el tres principals tenen com a característica que els tres estan sols. AL final en Frankie accedeix a entrenar a la Maggie .
    Combat rere combat la noia va guanyant fama fins que arriba un moment que degut a una boxejadora partidista de fer joc brut la noqueja i la deixa en un llit impossibilitada de per vida. El entrenador que li havia agafat carinyo per no veure-la patir més la seda i la desconnecta de la màquina que la mantenia en vida.

    -Els valors que jo destacaria son:

    • La constància: Ja que mostra que si lluites pels teus somnis els pots aconseguir, ja sigui una cosa fàcil o difícil,però amb esforç, es pot aconseguir quasi qualsevol cosa, però amb un esforç llarg, es a dir, amb constància.
    • Impotència: Aquest sentiment, es el que es produeix al final de la pel•lícula, sobretot quan la contrincant de laMaggie, lluita de forma il•legal, i a traïció. També es sent aquesta impotència, quan la protagonista esta en l'hospital, sabent que no es pot fer res.
    • Esperança: Això es el que va tenir la noia des-de l'inici de la pelicul•la per a aconseguir arribar on somniava arribar.

    -Resum amb les peraules que bas dir

    Al iniciar el film trobem el gran patriarcat que exerceix l’home en el boxa, de fet fins hi tot Frankie pensa d’aquesta manera.
    Per tant, és clar el fort sexisme que hi ha, a més això és veu augmentat quan en els descansos surten dones amb un cartellet que anuncía el nombre de l’ assalt.
    Gràcies a que Frankie accepta a Maggie el feminisme és fa una mica més present en la pel•lícula sobretot quan la noia comença a guanyar combats. El moviment sufragista també estaria inclòs en aquest moment.
    Per acabar, penso que al final de la pel•lícula ja s’ha arribat a una certa equitat entre homes i dones dins del boxa, cosa que en la realitat no passa.
    Me guiat pels comentaris dels meus companys espero que no falti res i perdo pel retard no tornara a pasar

    ResponElimina
  24. Hola Pani soc en Sergi Ruiz:

    La pel·lícula tracta la historia de una noia anomenada Maggie (Hilary Swank) que el seu somni es ser boxejadora però sap que no serà fàcil, s'esforça per aconseguir el seu somni. Llavors s'apunta a un gimnàs que esta dirigida per en Franqui (Clint Eastwood) que va ser un guanyador de boxe però ell no vol entrenar a una noia, ja que te un pensament molt masclista, però ella insisteix ell segueix dient que no. Peró apareix en Scrap (Morgan Freeman) que es el home de la neteja del gimnàs que també era un antic boxejador, i ell com veu que la noia esta una mica perduda l'ajuda en els inicis sense que se'n assabenti en Franqui. Peró al final en Franqui accepta entrenar-la sempre i quant segueixi les seves normes, la noia accepta i comença a fer combats. S'ha d'esforçar molt, fins i tot intenta fer les paus amb les seva família però ells no li donen les gracies per regalar-li una cosa i ella els dona per impossibles.
    Peró ella segueix fent combats fins que arriba al campionat pel títol mundial, guanya el combat però just al final la seva contrincant l'emputxa i cau amb el coll a sobre d'una cadira es desnuca. Aixo fa que quedi en un estat de coma i en Fraqui al final l'acaba estimant i l'ajuda a suicidarse ja que aixo per a ella no era vida.

    Valors:

    Perseverança: la Maggie es un bon exemple de perseverança ja que lluita pel que vol fins al final.
    Acceptació: en Franqui acaba acceptant a la Maggie com una bona boxejadora.
    Saviesa: en Scrap amb la seva saviesa i experiència ajuda a la Maggie amb consells de la vida.

    Al principi en la pel·lícula es veu clarament com en Franquie te una actitud de patriarcat i de sexisme ja que no accepta a la Maggie com boxejadora ja que es una dona, llavors la Maggie agafa una actitud feminista i deixa clar que si que pot ser una bona boxejadora llavors es produeix un moviment sufragista en el qual la Maggie pot donar la seva opinió i decidir aixo dona pas a una equitat entre els dos.

    ResponElimina
  25. Hola Pani, me pongo al dia como me dijiste.

    - Resumen de la pelicula : Maggie (Hilary Swank), es una camarera que tiene un sueño de ser boxeadora profesional por eso se apunta a un gimnasio donde conoce a Franqui (Clint Eastwood), que se niega a entrenarla debido a su sexo. Pero a medida que pasan los dias se da cuenta que la chica se esfuerza para conseguir su meta, y acaba por entrenarla. Maggie, con el apoyo de Scrap (Morgan Freeman), va ganando combates y combates hasta llegar a competir con la boxeadora más dura, durante el combate maggie se desnuca y se queda vegetal . Frankie va a verla al hospital y le convence para que le ayude a suicidarse.

    Valores :
    Culpabilidad : creo que se ve claramente cuando Frankie recibe siempre las cartas que le envía a su familia, sin ninguna palabra nueva, siempre vuelven sin abrir. Por ello, en Frankie se siente culpable, creo que, creyendo que es su culpa lo que le está pasando.

    constancia: se ve como durante toda la película, Maggie entrena muy duramente, y el dinero que gana de camarera se lo gasta en cosas para boxear. Demuestra constancia cuando se queda hasta tarde entrenando, incluso cuando el Eddie debe cerrar me gimnasio.
    Valentía: La Maggie, por encima de todos los demás valores que podemos encontrar en su personaje, es valiente. El hecho de que quiera intentar ser boxeadora aunque en Frankie le haya dicho que "es demasiado grande", decide luchar por sus sueños y afrontar todo lo que le pueda pasar. Ser valiente no es la ausencia de miedos, llorar también es de valientes, y Maggie lo demuestra durante toda la película.

    En todo el film se puede ver un patriarcado referente al hombre, en el boxeo, y aquí aparece el sexismo, el Frankie también piensa así porque al principio no quiere entrenar a Maggie pero luego acepta. Y como en Frankie acepta surge el feminismo y aquí también estaría incluido el movimiento sufragista. Y al final de la película parece que ha llegado a una cierta equidad entre hombres y mujeres en el boxeo.

    ResponElimina