dimarts, 8 d’abril del 2014

El circ de la papallona


Avui hem acabat de veure aquest curtmetratge del circ de la papallona. Hem comentat fragments, hem aturat el vídeo, hem fet diverses reflexions i, sobretot, l'hem compartit.
Ara també us toca a vosaltres dir la vostra més personalment. Recordeu que heu vist, el que heu anotat. Redacteu un escrit, espero diversos paràgrafs, tot comentant, a partit de moments concrets de'aquest curtmetratge, algunes reflexions que hi vulgueu fer sobre nosaltres com a persones. El que som, el com ens comportem, el que podem arribar a ser, el que ens deixen ser, el que de veritat valem, allò que ens fa sentir bé, allò que ens fa creure en nosaltres....
Destaqueu també alguna de les frases que han sorgit en el curt i reflexioneu també sobre els seu sentit.
I, és clar, tot en positiu, tot per millorar, som... al Circ de la Papallona!!!

24 comentaris:


  1. Aquest curtmetratge m'agradat molt, penso que tots podem aprendre molts valors sobre aquest curtmetratge. Penso que el protagonista mostra una evolució constant al llarg del curtmetratge, m'enrecordo de quan li escup a la persona que al principi li dóna ajut a quant al final està amb ell amb una relació molt bona.Recordo que de classe vaig apuntar 4 paraules que són les seguents;why not?,It's my fault,realitat,estaca.
    Totes elles hem van cridar molt l'atenció,però de totes elles la que més hem va cridar l'atenció per l'explicació va ser la de l'estaca,hem va agradar molt l'explicació de classe i crec que tots ho hauriem d'aplicar a la vida. penso que si tots ho apliquessim seriem molt més feliços del que som.També recordo de classe que es va dir que la por és creure que no és possible.Penso que és una explicació per la paraula que és.
    Penso que aquest curtmetratge dóna molt a interpretar per cadascun mateix i encara més per reflexionar.

    ResponElimina
    Respostes
    1. é, Eric, el primer sempre costa que arrivi, i aquí estàs tu: ben fet.
      M'hagués agradat que expliquessis com entens tu algun dels conceptes que has esmentat (l'estaca) o alguna de les altres paraules que vas copiar. No obstant, com és habitual, vas millorant.
      Nota: compte l'ortografia (tu i la resta de la classe): "m'ha agradat molt", ("me ha gustado", no oblidem el verb),"em va cridar l'atenció", "em va agradar". Quan és verb porta "h" hem, si és pronom i es refereix a "a mi", no. Saps, sé que encara ho pots millorar, així que si t'animes... (i bones vacances!!!)

      Elimina
  2. M’ha agradat molt aquest curtmetratge ja que et fa reflexionar sobre la teva manera de comportar-te a la vida, perquè encara que no siguis perfecte i et falti alguna cosa o creguis que la teva vida no val per res, només per a que se’n riguin de tu mentre estàs assegut sense fer res, pensa i reflexiona no en el que no tens sinó, en el que si tens. Lluita per el que a tu t’agradi i vulguis fer.
    A classe vam estar comentant diverses frases com la de “Why not” o la de “On són els braços i les cames” però a mi m’ha agradat la de “Puc nedar, mireu!”, quan estaven al riu i ell volia travessar el riu però els altres no l’ajudaven perquè volien demostrar-li que tot es pot superar i es va voler intentar travessar-ho per un tronc i quan estava arribant va caure i quan es van adonar van voler anar a ajudar-ho i de sobte surt de l’aigua dient “Puc nedar, mireu!”; va ser en aquell moment quan es va adonar que no només servia per a que se’n riguin d’ell, sinó per a que altres persones amb problemes s’adoni que si ell ha pogut superar-ho els altres també poden i això es demostra en una de les ultimes escenes, al final del show un nen amb crosses li fa una abraçada i diu “Gràcies”, que és una frase que també demostra la superació i que pots fer el que et proposis.

    ResponElimina
    Respostes
    1. Bé és clar que ningú val res (ni ningú ho ha de sentir dins seu) i m'encanta (i copio) quan dius "reflexiona no en el que no tens sinó, en el que si tens". També m'afageixo a la lluita per allò que volem aconseguir. I tant!
      L'escena del riu penso que no només l'has entès, sinó que m'has fet pensar de nou en ella per confirmar que una cosa és ajudar (i no perdre'l de vista) i una altra no confiar en que pot fer-ho (i agafar-lo i travessar-li el riu, de manera que no hagués après a nedar).
      Força bé, Patricia.
      Et vas superant!
      Una abraçada i bones vacances!!!!

      Elimina
  3. El video comença amb un noi, el protagonista, que no es feliç, se sent inutil, i no intenta fer res per solucionar-ho.
    Va pasant el temps i es troba en situacions en les que per exemple en que es creu que tothom es riu de ell i quan algú li parla amb respecte i amb admiració ell no l'accepta i es creu que es segueix rient de ell.
    I la culpa la té la seva estaca que es pensar que no pot ser com tothom pero acaba superant aquesta estaca gracies a que el van deixar sol perquè ell mateix pogues superar les dificultats.
    Jo ja havia vist aquest video abans i la primera reacció va ser de pena, de pensar que jo per estar així preferiria estar mort i al final cambies totalment d'opinió i acaba sent un ídol per tú.
    Tots hem de superar les nostres estaques.
    La frase que destaca per mi de el curtmetratge es: "Quan més costa,més val".
    Bonnes fêtes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Très bien, Sergio.
      Crec que has rumiat prou el que hem vist i ho has sabut relacionar amb el que anem aprenent i comentant plegats. A més, me n'alegro de llegir-te tan aviat. Com bé dius, quan més costa més val, i segur que costava posar-s'hi, i ho has fet. L'estaca de la mandra cada vegada té menys força, oi?
      Bonnes vacances!!!

      Elimina
  4. El Circ de la Papallona és un curtmetratge que pretén donar uns valors molt útils a qui el veu. Aquests valors ens poden ajudar a millorar la nostra autoestima i a agafar més confiança de nosaltres mateixos ja que ensenya l’exemple d’una persona que, encara que no tingui ni braços ni cames, supera els seus obstacles arribant a ser una persona envejable pels altres.
    La història comença amb Mendez, un home que visita un circ on tenen a una exposició gent que fa riure a la gent que els veu pels seus defectes. En Mendez troba una persona anomenada Will a la qual li falten cames i braços i que quan la gent es riu d’ell no fa res. De fet, quan l’intenta ajudar en Mendez, ell l’escup.
    En el transcurs del curtmetratge, Will se’n va amb en Mendez, i aprèn que ell pot afrontar els seus obstacles i que pot superar el seu complexe. Fins i tot, un dia aprèn a nedar ell sol sense que ningú li ajudi, quan cau al riu intentant creuar-lo. Al final del curt ell supera el seu obstacle i fins i tot fa una funció al Circ de la Papallona.
    Crec que els canvis que fa d’actitud en Will des del principi del curt fins al final són envejables per tothom ja que, “Quant més costa, més val”.

    ResponElimina
  5. A classe hem vist el curtmetratge del circ de la papallona. És un vídeo d’un home sense ninguna extremitat, i el que fa amb la seva vida. Al principi surt aquest noi en un circ, en el que el menyspreaven. “si se’l pot considerar un home” deien. Ell, s’ho va creure. Va creure que no servia per res, més que per estar a un circ. A un circ on l’única funció que tenia era de que els altres es riguessin de ell. Va pensar que era inútil.
    És normal que ho cregués, ho sentia cada dia, potser més de dues vegades, i veia que tothom se’n reia o li feia “llàstima”, fins i tot ell es compadia de ell mateix . Tampoc no tenia a ningú que pensés el contrari, o encara no l’havia trobat. Però potser quan ell menys ho esperava, va venir un senyor, que era el propietari d’un altre circ,el circ de les papallones. Al principi es pensava que vol riure’s d’ell, i reacciona escopint-li a la cara, potser el senyor del circ de les papallones hauria de haver-se acostat més a poc a poc, guanyant-se la seva confiança. Però aquest home va fer que deixés de pensar que era inútil, va creure en ell i va creure que se’n podia sortir .
    Crec que mai no ens hem de deixar trepitjar pels altres, mai dels mais. I sobretot, no creure’ns al primer que passa, tothom té les seves mancances, la seva estaca, però ningú en aquesta vida és inútil. El propietari del circ de les papallones va ensenyar-li que ningú té una vida fàcil, com els seus companys de circ, aquest és un moment que hem va agradar de la pel•lícula, ell es dóna compte que no és l’únic amb problemes, i que els altres se’n havien sortit, que potser ell també podria. També quan cau per primera vegada intentant travessar el riu, que els demana ajuda, però ells no li solucionen el problema, el deixen que ho pugui fer ell sol, que es superi, però vigilant per si un cas, per a mi és en aquest moment quan es treu l’estaca. En definitiva crec que dóna molt a pensar

    ResponElimina
  6. M'animo a millorar. De l'estaca destacaria que no val la pena que ens les deixem clavar perquè costen de treure i es passa malament, a més la majoria de les estaques penso jo que només serveixen per patir. De " It's my fault" destaco que es quan en la primera presentació del protagonista qui el vol ajudar s'acosta massa i li diu aquesta paraula, més tard el seguirà ajudant de forma més pausada i alhora continua. De la paraula realitat destacaria el final del curtmetratge perquè al final, el que es mostra es que en realitat ell ha aconseguit fer el mateix que els altres o coses més difícils (el número del circ). No sé si he millorat gaire, però ho he intentat.
    Bones vacances.

    ResponElimina
  7. El curtmetratge "El Circ de les Papallones" em sembla bestial, fantàstic i tracta de dir-nos que l'únic obstacle que tenim a la vida som nosaltres mateixos i que nosaltres ens posem limitacions i diem que no som capaços de fer segons quines coses. De tot el curtmetratge destacaria tres parts, primera quan tothom posa a Will com una perversió de la naturalesa per no tenir extremitats i Mendéz li diu que és una persona “magnífica” i el fa mirar cap al seu interior i que busqui el millor en ell ja que tots tenim coses bones que oferir, tots som talentosos en alguna cosa i hem de treure’l. La segona cosa que destacaria seria quan Mendez li diu a Will que té un avantatge enfront d'altres persones i que és que “com més gran sigui la lluita més gran serà el triomf” i això és veritat, perquè quan més lluitem a la vida per aconseguir alguna cosa més es gaudeix del triomf. I en tercer lloc destacaria quan Will que gairebé s'ofega diu “puc nedar!”, és a dir, puc ser igual de bo que tothom i és que per treure el millor de tu de vegades s'ha de patir i lluitar, res és fàcil en la vida i s'ha de treballar i molt. M'he informat una mica sobre aquest actor australià de 32 anys (Nick Vujicic) que va néixer sense braços i sense cames i de nen fins i tot va pensar a suïcidar-se perquè els altres nens a l'escola es ficaven amb ell, però després va reflexionar i va pensar en l'amor que tenien els seus pares cap a ell i amb els anys va fer de la voluntat la seva única arma, als 21 anys es va graduar a la Facultat especialitzant-se en Comptabilitat i Planificació Financera, ha escrit diversos llibres, és director d'una organització per a persones amb discapacitat física, es va casar i va tenir un fill i ara també es dedica a donar xerrades de motivació per tot arreu. A veure, quan llegeixes això penso que sentir admiració és poc i penso que a la vida hi ha situacions en què la societat pot dir a una persona que és ximple, que els ximples són dolents, que és impossible fer segons quines coses, però ... no hi ha res pitjor que un ximple motivat! (i molt motivat). No hi ha cosa més ximple que posar limitacions a algú. Amb motivació pots arribar a l'infinit i més.
    Bones vacances!

    ResponElimina
  8. Hola soc en Roger Mestre
    Aquest curtmetratge, es veu una persona que te un problema, fisic; al costat dels nostres es veu molt diferent, per això es veu tan "raro"/estrany. Em va agradar la pel•lícula per que a pesar del problema es pot trobar una solució; ja que en un circ a en Willy el tenien per fer riure, i en un altre podria lluir-se molt i ser un mes com els altres.
    Una de les frases que em va agradar va se: "why not". Ja que els adolescents tendim a tancar-nos, donsc alhora d'un obstacle o un impediment nou, en comptes de tancar-nos ens podriem plantejar la pregunta i aixis trobar una bona resposta, ja que crec que no estaria gens malament provar cosses noves, sentiments, emocions, objectius... Aquesta pregunta també es podria fer servir per a afrontar qualsevol estaca.

    ResponElimina
  9. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  10. Per a mi el missatge principal del curt és que no hi ha major discapacitat que la mental; el pensar que "no puc" o "no sóc bo" i sempre li poses el "per què" sóc prim, lleig, lent, gras,que per què si, que per què no,sempre buscant protestes. Quan hi ha molta gent amb més discapacitats o dificultats han aconseguit coses meravelloses. De vegades l'únic que cal és somiar o voler de cor. Penso que és un clar exemple de superació. Aquest home, tot i les dificultats amb què es troba s'entén que val la pena l'esforç i l'intent per ser com els altres. S'adona que no té perquè ser diferent i que pot realitzar activitats que li agraden. Ell patia al veure que no podia actuar en l'espectacle com els altres, però, amb motivació ho va aconseguir. És cert que el suport i l'ajuda de l'entorn és molt important. Vam veure com en el seu primer treball era una burla, un "mico de fira" perquè així ho tractaven. En canvi, en "El circ de la papallona" tot canvia perquè l'entorn és totalment diferent: tots creuen en ell i en les seves possibilitats.
    La frase de la pel·lícula que més m'agrada(que per cert la tinc d'estat en el Whatsapp) és: WHY NOT?,és a dir per què no?, per què no ser feliç?, per què no complir els teus somnis?, per què no ser igual que els demés? Que no ens hem de venir a baix per moltes pedres que hi hagin al camí.
    M'he fixat en els valors que hi apareixen i,al principi de la pel·lícula es mostren la burla,la falta de respecta,la baixa autoestima.. en canvi,en el circ és tot el contrari ja que es mostren alguns com la solidaritat,l'amistat,el respecte...
    El cas d'aquest home (Nick Vujicic) ja el coneixia perquè va sortir en un documental de televisió en què narrava com havia anat superant totes les seves traves per aconseguir el que volia a la vida i la veritat és que des d'aquest moment em impacte bastant la seva història i aquesta força , aspiració, valor, motivació ... amb la qual l'afronta.

    ResponElimina
  11. En Will és un home sense extremitats.Al principi del video treballa a un circ on les burles són constants.Arriba un punt en que ell mateix es creu un inútil.

    Quan menys t'ho esperes arriba algú que et fa obrir els ulls i et fa veure la realitat. En aquest cas en Méndez, li dona una oportunitat per demostrar a tothom que malgrat la seva discapacitat pot sortir endevant igual que qualsevol altre persona,però per poder fer això primer ha de creure en ell mateix i treure's la estaca que un dia es va posar. Ningú va dir que el camí fos fàcil, però no és impossible.
    Al llarg de la nostra vida hi haurà persones que intentaran fer-nos el camí més difícil, però no els hi donarem el gust. Moltes persones intentaran trepitjar-te, fins i tot alguna ho aconseguirà. Personalment a aquesta gent només podré donar-li les gràcies, gràcies per fer-me forta i valenta;peró sobretot gràcies per ajudar-me a arribar a l'éxit, perque com més difícil és el camí m'es gran és el triomf.

    Why not? i per que no? Aquest video el vaig veure fa temps i just en aquell moment et comences a plantejar aquesta pregunta.Penses, i per que jo no puc ser capaç de superar els meus obstacles? de superar-me com a persona? És difícil tenir aquest punt de vista de la vida, però hi han situacions en les quals o penses així o no te'n sortiràs.

    Aquest home per a mi és tot un heroi, deixant de banda el video.Vosaltres penseu que ha tingut una vida fàcil? Aquest home quan era petit i anava a l'escola s'en burlaven d'ell per ser diferent, fins al punt de voler desaparèixer. Jo personalment l'admiro, i no, no em dona cap pena, al contrari. Penso, com pot haver-hi gent tant valenta de superar aquestes situacions tan difícils? Jo nosé si ho hauria aconseguit, o si a mitat de camí hauria abandonat. Però una cosa està clara, si ell ha pogut amb tot això perque tu no pots?

    ResponElimina
  12. Aquesta pel·lícula és molt interessant ja que parla d'un home que no té ni braços ni cames però que ha aconseguit superar diversos obstacles durant el video. Al principi de la pel·lícula aquest personatge, en Will, era rebutjat per la major part de la gent fins que un home el va ajudar perquè pogués treure's "l'estaca" de creure ell mateix que no és ningú per poder pensar de ell mateix de que és una persona de gran importància com totes les altres.
    Una frase intrigant del video és "Per què no" que podria voler dir que per què no sóc capaç de fer qualsevol cosa i de superar obstacles? ja que en realitat si que ho sóc, jo i qualsevol persona. un exemple: en Will
    El video m'ha ajudat a ser una persona capaç de fer qualsevol cosa i a superar obstacles que s'esdevindràn al llarg de la meva vida.

    ResponElimina
  13. L'any passat quan el vaig veure per primera vegada ja em vaig quedar exhaltada a l'observar detalladament com d'un video en pots treure tant de contingut bó.Al principi quan una persona el comença a veure i només va per el primer minut,és queda com..d'acord és un video normal,res fora de lo comú,FALS.Al principi,ens mostra com en Will,és despreciat i repudiat per tothom qui el veu,i que a causa de no tenir ni braços ni cames,ja no li consideren ni un ésser humà.El fet més important per a mi de la pel·lícula,és quan veiem com ell ja està acostumat a les burles,cosa que ja ho va acceptar fa molt de temps i va veure que la gent tenia raó,per això quan en Méndez li diu que ell és magnífic,pensa que li està vacil·lant i reacciona de mala manera.A mida que va avançant el video,se'n van veient moltes d'aquestes escenes en les quals,poc a poc,se'n van agafant una sèrie de valors i de pensaments que gràcies a haver vist el video es poden plantejar.La millor part del video és troba al final,quan de mica en mica,és veu que en Will és va acceptant i és va adaptant al seu nou grup de companys de circ i poc a poc sembla que és va oblidant del seu maleït passat.Em produeix moltíssima felicitat veure com en una societat en la que ell era totalment exclòs,al final acaba feliç i envoltat de gent que li estima.És recomanable aturar-se uns instants i pensar en com pot la societat arribar a ser de bona o dolenta i com si vol,pot arribar a canviar sense cap mena de dificultat.També cal destacar,que molts cops a la vida,les persones necessitem que algú cregui en nosaltres i en la nostra capacitat,per a que així tinguem més forçes i poguem seguir el nostre camí de la vida amb més ganes i més il·lusió.Finalment,em quedo amb l'ideologia del gran Méndez,que sigui com sigui una persona,l'ésser humà és fenomenal..

    ResponElimina
  14. Al principi de la película el protagonista esta sent utilitzat com una atracció de fira per l'amo del circ, pero la seva sort canvia en el moment en que coneix en Méndez, l'amo del Circ de la Papallona. En un principi, la seva relació és una mica freda, però a mesura que es va coneixent en Will, el protagonista, va fent amistats en aquest nou circ.

    Al principi de tot destacaria la falta de confiança que te en Will respecte la gent, però també en si mateix, ja que ningú ha volgut ajudar-lo mai i quan algú s'apropa a ell ell pensa que és per a riure's d'ell, com passa en el moment en que l'amo del Circ de la Papallona s'apropa a ell per intentar ajudar-lo i ell l'escup.

    Posteriorment, destacaria l'amistat que fa amb els altres components del circ, i també el fet de que recupera la confiança en si mateix encara que te una mica de por, por de fallar o de que els seus nous companys el fallin. Aquesta por la aconsegueix vèncer en el moment en el que salta a la piscina.

    D'aquest video destaceria el valor de la humilitat, ja que tots els personatges que formen el Circ de la Papallona són personatges que anteriorment han tingut problemes amb la vida i que no van mai per sobre de ningú, sino que quan veuen a algú que està en problemes van a ajudar-lo, i que estan en un circ per fer feliç a la gent que els veu, i no per riure-se'n dels defectes d'algú pel simple fet de no tenir cames ni braços, ja que encara que en Will no tingui extremitats, té un lloc dintre del circ.

    ResponElimina
  15. El vídeo que vam veure ens mostra un home sense cames ni braços que està fart de la seva vida i les coses que li passen; es riuen d' ell, li tiren tomàquets... A mesura que va passant el vídeo es pot apreciar clarament que aquest actor va agafant confiança en si mateix, donant-se compte que les coses es poden aconseguir amb esforç i una mica de paciència.

    Aquest vídeo m'ha fet pensar d'una altra manera en les coses. Ara penso que no li he de donar importància a les coses negatives que em diuen, he de quedar-me només amb les coses positives, encara que hi ha algunes negatives que ens serveixen per a millorar i "cobrir" alguns dels defectes que tenim. Però em d'aprendre a no deixar-nos manipular per altres, ens diguin els que ens diguin.

    He de dir que el vídeo em va agradar molt encara que ja l'hagués vist, però ara se que la propera vegada que el vegi, el veuré d'una manera diferent, potser agafant un altre missatge que em serveixi per a pensar d'una altra manera diferent a la de l'altre dia, sobretot amb els apunts i les paraules i frases que vam escriure a la llibreta, per exemple: It's my fault, why not?... Aquesta última fa molt a pensar ja que encara que no ho sembli, tothom es capaç de fer moltes coses, només fa falta proposar-s'ho i... per que no fer-ho?

    ResponElimina
  16. Les darreres sessions de la clase d'etica hem vist el curtmetratge "el circ de la papallona' aquest curtmetratge està ple de situacions on es poden fer reflexions.
    Primer de tot ens ensenya que l 'obstacle més important per a no ser capaços de fer una cosa, es dins nostre i aquest obstacle es diu por, la por és el que ens fa creure que no es possible fer una cosa, això pot venir d'una estaca que tenim clavada perquè algú algun cop a la vida ens va dir que no serviem per això, aleshores des d'aquell moment ens ho vam creure i ni tan sols ho hem tornat a provar, però potser si ho haguéssim tornat a intentar ens haguéssim donat compte que aquella persona que ens va clavar la estaca estava equivocada,i que amb esforç, que es el pas a l'exit ens hagués acabat sortint.

    Però el primer pas per a poder canviar es acceptar la realitat perquè si no de pràcticament impossible poder arribar a canviar,ja que no saps quin es el teu problema i per tant mai seràs capaç de solucionar-ho;sempre has d'afrontar el problema,no pots quedar-te amb les mans creuades esperant a que el problema s'en vagi i t'el solucioni un altre, perque es el teu problema, en aquest cas el Will ha d'acceptar que dintre de la societat en la que vivim mai serà una persona 'normal'ja que no té extremitats superior i inferiors, i a la seva vida ha estat inacceptat per moltes persones.

    Un altre pas important es creure que seràs capaç de fer-ho, perque si ni tan sols tu creus en això, segur que mai seràs capaç.

    Si algun cop has vist que tu has tingut la culpa, afronta-ho, per exemple l'amo del circ en el que acabarà el will se li apropa i ell li escup a la cara, l'amo en comptes de insultar-li com feien els altres, li diu que ho sent, que es la seva culpa. En aquell moment el Will acostumat a que tothom el tractes com un monstre se n'adona que realment no ho es,i això gràcies a que l'amo li diu que és 'una persona magnífica'

    L'esforç és un dels punts més importants, per que quan més costa, més val, i quan més t'esforces et dones compta que més t'ha valgut la recompensa

    La vida no es només aixecar-se,es tornar a caure per aixecar-se.
    Mai tinguis por en ser diferent, ser diferent es bo!

    ResponElimina
  17. Why not?... una bona reflexió a fer per qualsevol persona .Està clar que qui vol aconseguir quelcom,amb esforç i ganes de fer-ho , pot arribar allà on vulgui.En aquest video es mostren dues escenes molt diferents: la societat que rebutja a la gent , i les conseqüencies son les que es mostren :tristesa , desànime e incomprensió, i després hi ha l' altre cara de la moneda que és la societat que realment vol seguir endevant malgrat tots els entrebancs que hi hagin.Es un vídeo que fa pensar moltíssim i porta a reflexionar sobre les reaccions de la gent i el esforç i mèrit que comporta per una persona amb moltes carències ,a sortir endevant i que la gent la faci ser important .

    També es destacable el treball amb equip que demostra aquestes imatges .Ell ,sense la gent que l' envolta no hagués aconseguit sortir endevant.
    Val la pena que tots ens posem en algún moment a la pell d`en Will, i valorem i respectem TOT el que ens envolta .Aquest vídeo ens ha donat una bona lliçó de moral i de respecte als demés.
    Perquè no?Why not?...no ho oblidem.

    ResponElimina
  18. Hola, jo penso que en aquest video o curtmetratge , podem observar les dificultats que podem tenir per a conseguir un objectiu o una meta.
    Encara ens sorpren més quan ens adonem, que el protagonista(en will) no te les extremitats del cos mes útils, com les cames i els braços, però té una mini poteta amb la qual pot agafar objectes i altres utilitats

    En principi el personatje que més sorpren a tots és en will, però jo penso que el director del circ de les papallones, és una persona en la qual no l'importa el aspecte físics dels altres, sinò el que es troba en el seu interior, per això quan veu al will, primer ell pensa en fer-se molt rapidament amic seu, i aquí s'equivoca, i l'atre l'escup.
    Però més endavant , al final, aconsegueix tenir el seu respecte i apreci.

    Jo pensó que una de les frases importants per a mí és la de:"why not" que ho diu al començament del curtmetratge el director del circ de les papallones.
    Penso que tot h de tenir un oportunitat mínim, i més enllà una altre si fa falta
    Oriol Palau.

    ResponElimina
  19. L'autor ha eliminat aquest comentari.

    ResponElimina
  20. El circ de la papallona es un circ obert a tot els públics, que no te perquè utilitzar els defectes de les persones per guanyar unes misseres monedes. El protagonista al comencament no te cap il.lusió per la vida, quan el presentador del show li diu tot allò tant rastrer, ell es queda quiet, com si no s'immutes, aquella escena em va donar molt que pensar ja que si tu no et defenses qui ho farà?

    Quan arriva en el circ de la papallona comença a veure les coses d'una altre manera, veu com gent amb un pasat negre ha pasat a tenir un futur dolç. En un moment del video el senyor Mendez (el showman del circ de la papallona), li diu el mateix que li van dir al principi, pero en aquesta ocasió li contesta, ES DEFENSA. En aquest moment el protagonista sense extremitats confia mes en ell fins arrivar a actuar en el circ de la papallona, no pels seus defectes sino per la seva valentia, les seves qualitats.

    Finalment la escena que mes emotiva trobo es quan un nen li abraça, ja que els dos s'admiren mutuament en aquell moment i aixo no te preu.

    ResponElimina